Over Eindhoven

De stad Eindhoven

De stad Eindhoven is ontstaan op een hoger gelegen terrein tussen de riviertjes de Dommel en de Gender. Eindhoven is ondertussen gegroeid tot de vijfde stad van Nederland naar inwonersaantal. De gemeente Eindhoven bevat 214.036 inwoners. De agglomeratie Eindhoven, bestaande uit onder andere de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Best, Nuenen, Geldrop en Mielro, telt bijna 440.000 inwoners.

Oude stad met modern uiterlijk
Als je nu in Eindhoven rondloopt zie je een jonge, moderne stad. Maar schijn bedriegt, Eindhoven is één van de oudste steden van Nederland en heeft een interessante geschiedenis!
Al in 1232 kreeg Eindhoven stadsrechten. Langs de rivier de Dommel ontwikkelde zich een levendige sigaren- en textielindustrie. In het Villapark (centrum) zijn de imposante villa's en herenhuizen nog steeds te zien die de latere industriëlen lieten bouwen.

En toen was er de gloeilamp……..
De ontwikkeling van de gloeilamp in 1891 en de eerste DAF truck iets later waren dé aanzet tot de enorme bloei en ontwikkeling van de stad. Eindhoven heeft zich vervolgens ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende steden in Europa op het gebied van high tech, kennis en design.

Vele internationale high tech bedrijven van topniveau hebben zich in Eindhoven gevestigd. Maar ook de Technische Universiteit, Fontys Hogescholen en de Design Academy hebben aantrekkingskracht op studenten uit de hele wereld.

 

Meer over Eindhoven

Cultuur
Cultuur
Cultuur in Eindhoven
Studie
Studie
Studeren in Eindhoven
Uitgaan
Uitgaan
Uitgaansmogelijkheden
Sport
Sport
Sporten in Eindhoven