Studie

Op gebied van onderwijs heeft Eindhoven enorm veel te bieden. De stad wordt dan ook gekenmerkt door de steeds weer terugkerende evenementen als introductieweken van de verschillende Hogere Sholen, de Universiteit, en Studentenverenigingen, allen gericht op de nieuwe studenten.

In Eindhoven zijn via Fontys verschillende soorten Hoger Beroepsonderwijs  te volgen voor bachelor- en mastergraden. Fontys in Eindhoven biedt onderwijs op het gebied van Bedrijfsmanagement en Logistiek, Economie, Engineering, Gezondheidszorg, Communicatie, ICT, Mens en Maatschappij, Natuurwetenschappen, Onderwijs (Lerarenopleidingen) en Sport. In Eindhoven heeft de opleiding verschillende vestigingen, maar de meeste opleidingen zijn gevestigd aan de Rachelsmolen. Tevens is in Eindhoven de Design Academy gevestigd. Deze opleiding is een wereldwijd bekend instituut, gevestigd in de voormalige Philips-fabrieken ("De Witte Dame") in het centrum van Eindhoven. De opleiding richt zich op industriële vormgeving en is een bachelor-opleiding.

Naast het Hoger Beroepsonderwijs, beschikt Eindhoven ook over een Universiteit, de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze is gesticht op 15 juni 1956 door de Nederlandse overheid. Sinds haar stichting heeft ze haar eigen campus in het centrum van Eindhoven, ten noorden van het centraal station. Met 7.500 studenten, 250 hoogleraren, 600 promovendi, 200 postdocs en 3000 overige werknemers, is de TU/e de op een na kleinste Universiteit van Nederland, na Wageningen. De Technische Universiteit Eindhoven heeft negen faculteiten, te weten Biomedische Technologie, Bouwkunde, Electrical Engineering, Industrial Design, Scheikundige Technologie, Technische Natuurkunde, Industrial Engineering & Innovation sciences, Werktuigbouwkunde en Wiskunde & Informatica. De TU/e is uitgeroepen tot de beste Universiteit van de Benelux.

Meer over Eindhoven

Cultuur
Cultuur
Cultuur in Eindhoven
Studie
Studie
Studeren in Eindhoven
Uitgaan
Uitgaan
Uitgaansmogelijkheden
Sport
Sport
Sporten in Eindhoven