Uitgaan

Alles is op loopafstand!

Eindhoven heeft een levendige binnenstad waar restaurants, theaters, bioscopen, cafés en clubs allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Ook de vijf uitgaansgebieden, met elk een eigen sfeer, liggen vlak bij elkaar. Ideaal voor een uitgebreide stapavond!

Openingstijden cafés
Op vrijdag en zaterdag zijn de cafés tot 04.00 uur geopend. Op alle andere dagen tot 02.00 uur.

De Markt
Centraal gelegen in hartje stad vindt u de Markt, waar bij een beetje mooi weer de terrassen direct vol zitten.Hier vindt u voornamelijk grand cafés zoals Queen waar u kunt eten, drinken en swingen, maar ook het Holland Casino.

Stationsplein
Tegenover het centraal station ligt het Stationsplein. Met haar restaurants, Grand cafés en terrassen een uitgaansgebied bij uitstek. Meer pubs, cafés en gezellige restaurantjes zijn te vinden in de Dommelstraat (zijstraat van het Stationsplein), evenals het toonaangevende culturele centrum de 'Effenaar',  discotheek 'Massa' en  'De Danssalon'.
 

Stratumseind
Zin in een kroegentocht? Daar is het Stratumseind uitermate geschikt voor. In deze langste caféstraat van Nederland zijn ruim 50 cafés te vinden en diverse eetgelegenheden die ook 's nachts geopend zijn.
Meer informatie over het Stratumseind!

De Bergen
Gebied 'De Bergen' is een nog in redelijk originele staat verkerend stukje oud Eindhoven. De gezellige (eet)cafés op de 'Kleine Berg' zijn geliefd bij een wat artistieker publiek. Via de smalle straatjes loopt u in een paar minuten naar het Wilhelminaplein.

Wilhelminaplein
Bruine kroegen, terrasjes en live-optredens vindt u aan het Wilhelminaplein. Op dit plein worden 's zomers ook regelmatig buitenoptredens georganiseerd. Bij café Wilhelmina, een onvervalste bruine kroeg, bruist het al zo'n 35 jaar.

Met de nachttrein van Nachtnet Brabant
In de nachten donderdag-vrijdag, vrijdag-zaterdag en zaterdag-zondag rijden elk uur treinen die de steden Dordrecht, Breda, Tilburg, Eindhoven en ’s Hertogenbosch met elkaar en met de Randstad verbinden. 

Meer over Eindhoven

Cultuur
Cultuur
Cultuur in Eindhoven
Studie
Studie
Studeren in Eindhoven
Uitgaan
Uitgaan
Uitgaansmogelijkheden
Sport
Sport
Sporten in Eindhoven